Follow me on:

Vreau ca în această primă săptămână din an să inaugurez un nou hashtag:

#rawbookclub

Despre ce este vorba?

Dacă titlul nu era suficient de sugestiv este vorba despre cărți. Anul acesta mi-am propus să citesc 24 de cărți. Sunt o mare fană a cititului și a cărților, dar mereu găsesc scuze sau chiar nu am timp să mai citesc cum mai făceam o dată. În acest an am hotărât că voi petrece mai puțin timp dând scroll pe Instagram seara și voi citi mai mult. În afară de asta încerc în mod conștient să stau mai puțin cu telefonul în mână, dar despre asta într-un alt articol.

Îmi doresc să incorporez cititul în rutina mea de seară și m-am gândit să fac acest hashtag pe care îl puteți urmări pe mediile de socializare ca să descoperiți totul despre ce mai citesc, ce prefer și altele. De asemenea mă mai puteți urmări pe Goodreads (aici) despre care v-am spus de atâtea ori.

Nu mi-am făcut nici o listă anume, am deja pe lista de citit sute de cărți la care nu am ajuns și sper să îmi fac timp să le prind din urmă încetul cu încetul. Ca și genuri citesc cam orice deși genul meu preferat este thriller/mystery și dezvoltare personală. Mai nou îmi doresc să citesc și ceva poezie. Ca și scriitori preferați pot enumera Agatha Christie(crime & mystery), Mircea Eliade și Joe Hill(thriller, horror). Și uneori trebuie să recunosc că am o pasiune pentru operele lui Shakespeare pe care le recitesc cu drag de fiecare dată când am chef de o piesă de teatru. Și toată lumea rămâne șocată când zic asta. Am studiat Shakespeare în liceu (am făcut liceu bilingv în engleză) și surprinzător s-a prins de mine.

Trebuie să recunosc că totuși am o carte pe listă pe care vreau să o termin anul acesta și anume Magicianul de John Fowles.

Ce citesc acum?

Momentan am două cărți pe care le citesc în paralele și anume:

Harry Potter and the Cursed Child (varianta în engleză)

Cred că această carte nu mai are nevoie de introducere. Multă lume a așteptat-o cu sufletul la gură si am auzit păreri împărțite despre ea. Personajele principale Harry, Ron și Hermione sunt adulți cu familii, iar cartea este de fapt o piesă de teatru. Este o carte destul de ușoară de urmărit, mai ales că este formată numai din dialog și încerc să o citesc foarte încet doarece îmi aduce aminte cu drag de perioada când mă pierdeam cu orele în cărțile cu Harry Potter și în fiecare an așteptam scrisoarea de la Hogwarts. Puteți să o cumpărați de aici.

Regina Roșie (varianta în română)

Este o carte de genul Young Adult care mi-a fost împrumutată de Ana și este vorba practic de o lume care este împărțită în două: oameni cu sângele argintiu și care au super puteri și trăiesc numai în lux și oamenii cu sângele roșu care sunt considerați desigur inferiori. Eroina principală desigur că are sângele roșu dar și super puteri. Se iscă un fel de război în cele 2 tabere, iar ea ajută tabăra ei dându-se drept unul dintre oamenii cu sângele argintiu. Puteți să o cumpărați de aici.

Cum o să funcționeze?

Pe mediile de socializare voi posta poze cu cărțile pe care le citesc și puteți și voi să mă tăguiți pe Instagram sau să folosiți hashtag-ul #rawbookclub dacă citiți aceleași cărți ca și mine.

În funcție de cât de mult îmi place o carte probabil voi face și recenzii pe Youtube sau aici. Dacă se arată mai mulți doritori pentru book club mă gândeam poate chiar să și vă las să votați ce o să citesc în următoarea lună. Ce spuneți de asta? Aștept cu drag părerile voastre și aștept să îmi spuneți și voi ce mai citiți acum și dacă v-ați stabilit un număr de cărți pe care să îl citiți în acest an.

 

Share

You might also like

Comments

 • Anitanna

  Written on Tuesday January 3rd, 2017

  Ce idee draguta cu hastagul si cu votatul ce sa citesti urmatoarea luna <3 Eu mi-am propus sa citesc 50 de carti anul acesta, dar ti-am spus deja si in privat 😀 Sper sa si reusesc! Astept si alte articole ( si clipuri ) despre carti 😀 Puup :* :*

  • Irina-Alina

   Written on Tuesday January 3rd, 2017

   Thank youuu și mulțumesc pentru carte! Ti-am zis 50 de carti mi se pare un numar colosal. O sa incerc sa fac si niste clipuri daca gasesc carti interesante. Te pup

 • Lory's Blog

  Written on Wednesday January 4th, 2017

  Foarte misto ideea! Good luck!
  Nu mi-am propus sa citesc un numar de carti, pentru ca voi avea nunta de pregatit, dar nu vreau sa ma las de acest obicei deprins datorita blogului! 🙂
  Te pup!

 • Ana Maria Tatucu

  Written on Tuesday January 17th, 2017

  Eu mi-am propus sa recitesc, nu stiu daca ma crezi, dar nu mai vreau carti noi, suna ciudat pentru mine care ani si ani am fost devoratoare de carti aproape patologica. Acum recitesc Paul Sartre, les Mots, nu pot sa ma abtin la Madame Bovary cate un pasaj …simt nevoia sa recitesc in franceza in care am citit multi ani si multe carti, unele fortat, acum vreau sa simt placerea sa le citesc fara presiune de examene etc. Foarte frumos proiect!!!