Follow me on:

Nu aveți idee cât de mult mă bucur că a venit această mică vacanță în care am și eu câteva momente de respiro. Având în vedere mica vacanță vreau să profit să citesc 3 cărți pe care plănuiesc să le citesc de ceva timp. Dacă nu știți, într-un articol de la începutul anului (pe care îl puteți vedea aici) vă spuneam că plănuiesc să citesc 24 de cărți anul acesta. Întâmplarea face ca în ultima perioadă să primesc și să cumpăr destul de multe cărți și simt că am rămas un pic în urmă cu cititul.

Pentru că sunteți mereu curioși să știți puteți găsi pe Instagram folosind hashtag-ul #rawbookclub să vedeți ce mai citesc la ora actuală. Ca să nu ne mai lungim vă las în ordine cronologică (ordinea în care plănuiesc să le citesc) cărțile.

Prietena mea genială – Elena Ferrante

O carte pe care am cumpărat-o pentru că m-a atras foarte mult coperta. Este prima carte dintr-o trilogie ce relatează o poveste de prietenie dintre două fete Elena și Lila. Acțiunea romanului este plasată undeva în anii ’50 într-o mahala din Napoli. Povestea începe încă de când erau ele mici și continuă până la maturitate, autoarea povestind cele mai intime detalii din viața lor.

Nu este genul de carte pe care aș pune în general mâna, dar momentan e simpatică (sunt undeva pe la jumătate). Mi-a plăcut foarte mult descrierea de pe spatele cărții și asta m-a făcut să vreau să o citesc și mai tare:

„Cand eram mica – pe la doisprezece-treisprezece ani –, eram absolut convinsa ca o carte buna trebuie sa aiba un barbat drept erou si lucrul asta ma intrista foarte tare. Dar dupa vreo doi ani faza aceea s-a incheiat.

La cincisprezece ani, am inceput sa scriu povesti despre fete curajoase aflate in situatii dificile. Insa am ramas cu convingerea – e adevarat, tot mai accentuata – ca cei mai mari povestitori sunt barbatii si ca, daca vrei sa scrii, trebuie sa inveti sa povestesti ca ei.“ – Elena Ferrante

Cartea o puteți cumpăra de aici.

Bloom – Estee Lalonde

Cine mă urmărește pe Snapchat(rawscientist) cred că deja s-a săturat despre cât am vorbit despre această carte. Estee Lalonde este unul dintre youtuberii mei preferați (cunoscută înainte ca și Essie Button) și este o carte de memorii și gânduri personale. Am apucat să citesc foarte puțin din ea, dar pentru cei care o îndrăgesc pe Estee o recomand din toată inima. Nu știu cât de mult urmăriți youtuberi din străinătate, dar la un moment dat a fost un trend ca fiecare youtuber să scoată o carte și mulți au folosit tehnica de ghost writing (adică scriitori anonimi care au contribuit la scrierea cărții) și la sfârșit youtuber-ul doar se semna ca autor. Dar în momentul în care citești această carte simți prin fiecare cuvânt că e scris de Estee. Dacă vă uitați la clipurile ei, atunci când o să îi citiți cartea o să vă simțiti de parcă Estee în fața voastră și vorbește cu voi.

Pe lângă scrisul plăcut, cartea înglobează și diverse poze din viața privată a lui Estee, poze nemaivăzute sau publicate înainte.

Cartea o puteți cumpăra de aici.

Chemarea monstrului – Patrick Ness

Deși în aparență ar putea suna ca o poveste de copii, această carte ascunde mult mai mult de atât. Este un roman ilustrat, iar ilustrațiile din carte mi se par absolut superbe! Modul în care a fost concepută cartea e și mai interesant: Siobhan Dowd, începuse să scrie romanul pe vremea când era diagnosticată cu cancer. Boala a răpus-o și nu a mai putut duce romanul la bun sfârșit, dar Patrick Ness a preluat și a continuat povestea. Jim Kay este responsabil pentru ilustrațiile minunate din carte. Ideea poveștii se învârte în jurul bolii pe care a răpus-o pe autoare și din ce am înțeles sfârșitul este cu totul și totul neobișnuit.

Din ce știu, cartea a fost ecranizată, dar îmi doresc mai întâi să o citesc înainte să văd filmul.

Cartea o puteți cumpăra de aici.

Cam acestea sunt cele 3 cărți pe care eu mi le propun să le citesc în următoarea perioadă. Sunt curioasă care dintre ele ați fi tentați să o citiți și ce carte citiți la ora actuală?

 

Share

You might also like

Comments

 • Georgiana

  Written on Saturday April 15th, 2017

  Uuuu, interesante cartile tale! Eu tocmai mi-am comandat “Prietena mea geniala”, mi-a recomandat-o o prietena care a spus ca a citit pe nerasuflate toate cartile din serie 🙂 Abia astept sa o incept si eu! Iar Bloom mi-a placut foarte mult, m-a facut sa o urmaresc si cu mai mult interes pe Estee. De “Chemarea monstrului” nu auzim pana acum, sa ne spui cum ti s-a parut!
  Happy reading!

  • Irina-Alina

   Written on Saturday April 15th, 2017

   Mersi frumos Georgiana! Acum savurez Bloom si imi place foarte mult, adica e fix pe stilul meu si Estee e chiar awesome. Chemarea monstrului sa o citesti sunt convinsa ca o sa ti se para interesanta. Happy reading!