Follow me on:

Dacă în articolul trecut vă povesteam despre inspirație și cum am fost eu în căutarea ei, astăzi a venit ziua în care vă vorbesc de micul meu proiect în ceea ce privește noul meu spațiu de lucru. Cu acest prilej deschid o nouă secțiune în blogul meu care se va numi Apartamentul meu. Desi petrec o bună parte la birou, îmi doresc ca timpul petrecut acasă să fie unul în care mă simț confortabil și să mă simt creativă să pot face în timpul liber ceea ce îmi place mie. Mi-am dat seama că momentan spațiul meu de lucru de acasă nu este foarte inspirational pentru mine așa că m-am decis să fac ceva și să îmi reamenajez “spațiul de lucru”. Și am pus în ghilimele spațiul de lucru pentru că acolo este colțișorul în care voi edita, voi scrie postări sau pur și simplu colțul meu creativ.   Țin să menționez că acesta nu este apartamentul meu și stau în chirie dar mi-am făcut un plan să îl fac cât de prietenos pot eu.

Pentru că vreau să fie ceva care chiar să îmi placă, dar care să fie și cât de cât accesibil să nu fac o gaură în buget, am început să fac un mic research din acest punct de vedere și vreau să vă arăt cum a fost procesul prin care am trecut momentan. Voi dedica probabil vreo 3 articole spațiului meu de lucru, poate și un video, acum vreau să vă arăt cam ce am eu în minte.

Ce îmi doresc de la spațiul meu de lucru?

Mereu îmi pun întrebarea ce îmi doresc de la acel lucru când vreau să îmi cumpăr ceva sau să mă implic într-o anumite acțiune sau eveniment. Ce îmi doresc eu de la spațiul meu de lucru de acasă? Și mi-am făcut o lista: 

 • vreau să mă facă să mă simt de parcă nu sunt la lucru
 • vreau să mă inspire
 • vreau să reușesc să fiu creativă în timp ce sunt acolo
 • vreau să mă ajute să fiu productivă
 • vreau să mă reprezinte pe mine
 • vreau să aibe o tendință de zen
 • vreau să fie un spațiu liber dar cu elemente de detaliu care îmi sunt caracteristice

Moodboard

Cred că cel mai important lucru când face un proiect ce implică design sau ceva creativ e să creezi un moodboard. Un moodboard înseamnă o alăturare de poze, culori sau elemente care vă inspiră. Așa vă puteți da seama ce veți face. Eu am o cameră proponderent albă și deși ador spatile libere mi-am dat seama că totuși nu aș vrea să fie totul extrem de alb. Vă puteți folosi de Pinterest pentru a strânge mai multe fotografii într-un board  virtual. Eu am preferat să fac acest grid în Photoshop care mi-a creat inspirația pentru cum vreau să arate biroul meu.

 Ce vreau să schimb?

Așa arată biroul meu acum. E mare, dar mi se pare că nu mă reprezintă.(pozele sunt făcute cu telefonul) Nu mă inspiră. Camera în care se află biroul este una foarte mică, dar nu pot să filmez sau să o mut pentru a crea diverse video-uri. Nu mă plâng de el, doar că îmi doresc ceva pentru colțul meu creativ. Scaunul săracul a supraviețuit la mai multe gheare de pisici, dar din păcate faptul că e așa uzat și găurit nu îmi da o stare de bine.

Mi-am dat seamă că mi-ar plăcea să incorporez mai multe elemente industriale, să întroduc și alte elemente decât alb, să nu mai fie totul perfect alb și aș vrea să mă folosesc de diverse materiale ca și lemn sau plexiglass pentru a crea ambientul pe care mi-l doresc. De asemenea vreau să am și câte o pată de culoare, fie verde sau galbenă și să o schimb în funcție de sezon sau starea mea.  De asemenea îmi doresc mai multe plante și plănuiesc în curând să dedic un articol exclusiv pentru plante de apartament și ce e bine să avem.

 Cât sunt dispusă să investesc?

rice proiect are nevoie de un buget. Dar sincer plănuiesc să refolosesc obiecte din apartamentul meu și doar îmi voi cumpără un birou și un scaun așa cum îmi doresc. Pentru că nu vreau să cheltui foarte mulți bani mă voi orienta probabil spre OLX sau Ikea și să văd ce găsesc pe acolo. Nu aș vrea să depășesc 500 de RON. Și probabil voi mai avea un buget de 100-200 de ron pentru diverse plante. La sfârșit voi trage linie și vă voi spune cam cât am cheltuit pe acest proces.

Cam acesta este primul update privind spațiul meu de lucru de acasă. Momentan am pus ochii pe niște obiecte de mobilier, dar nu voi detalia până când nu le voi achiziționa. Sunt curioasă voi ce parte din apartamentul vostru simțiți ca nu va mulțumește și de asemenea m-ar ajută să știu dacă vă plac acest gen de poștări și ce ați mai vrea să vedeți legat de asta, în afară de spațiul meu de lucru.

 

 

Share

Comments

 • Denisa

  Written on Friday July 14th, 2017

  Pe mine ma nemultumeste tapetul :))) Other than that I am pretty pleased with my working space. Abia astept sa iti vad noul spatiu de lucru

 • Lory's Blog

  Written on Saturday July 15th, 2017

  Si eu am nevoie de un spatiu liber, curat, dar care sa imi ofere o stare de bine. Si tot schimb chestii prin camera, pentru ca deja ma cam enerveaza si nu ma mai simt ca acasa..bine, treaba asta are si o alta origine, dar vorbind strict de biroul meu….eu am si produsele de machiaj in organizatoare, incerc sa am mereu flori, lumanarele si chestiute de genul asta care sa ma ajute sa intru in starea necesara pentru a scrie sau altceva legat de blog! 🙂
  Te pup. Irina si spor!

  • Irina-Alina

   Written on Monday July 17th, 2017

   Mai nou am inceput si eu sa imbratisez si eu conceptul de flori in casa, dar trebuie sa gasesc o cale mai buna sa le procurez pentru ca uneori sunt peste limita de buget pe care mi-o inpun.

   Te pup Loredana si spor si tie!

 • Debora Tentiș

  Written on Thursday August 10th, 2017

  Știu că tu ai idei faine așa că abia aștept să văd cum îl aranjezi la final. Noi sperăm la anul să terminăm de renovat ultima camera din apartament și atunci biroul v-a fi separat și altfel aranjat, deși este ok și acum, totuși îmi doresc un spațiu mai mare, aerisit și bine iluminat. Spor draga mea!